Назад

 Да запазим здравето на детските очи!

На прага на така очакваното лято сме! Време е за забавления и игри на открито.
Малки и големи ще се впуснат в приключения на морето и в планината.
Важно е да бъдем отговорни родители и да се погрижим за здравето на нашите деца. Слънчевите очила са задължително допълнение към ежедневието, особено за чувствителните детски очи. 
Защо детските слънчеви очила са необходимост?
Детските очи се нуждаят от защита много повече от възрастните, тъй като вътреочната леща все още няма способността да филтрира UV лъчите, това ги прави силно чувствителни.
Слънчевите очила предпазват очите от слънчевата радиация (UVR).
Ултравиолетовите лъчи могат да увредят както самите очи, така и околоочните повърхности. Прякото излагане на слънчева светлина може да доведе до т.нар. „слънчева алергия“.
Дори когато времето е облачно, UV лъчите проникват през облаците и увреждат детското зрение.
Слънчевите очила ще предпазят детските очи и деликатната зона около тях не само от слънчевия блясък, но и от замърсявания и нежелани наранявания.
Ярката слънчева светлина може да предизвика дразнене и присвиване на очите, което да доведе до дискомфорт и главоболие.
Слънчевите очила предпазват от напрежение в очите.
Кои са подходящите очила за детето?
При избора на слънчеви очила е добре да се спрем на леки, гъвкави и устойчиви на натиск рамки и стъкла.
За най-малките са подходящи пластмасови рамки с ярки цветове и образи на добре познатите им анимационни герои. За да бъдат приети с радост от малкото човече се препоръчва стъклата да не са прекомерно затъмнени и да са в свежи цветове.
Децата на възраст от 6 до 12 години обичат да подражават на стила на възрастните. Формите и цетовете на очилата са миниатюрни копия на най-модерните модели за възрастни.
Много предпочитани са спортните слънчеви очила за деца с поликарбонатни стъкла, което ги прави здрави, удобни и модерни .
Слънчевите очила трябва да бъдат със 100% UV защита, която не е обвързана със затъмнеността и цвета на стъклата.
Тъмните стъкла, ако са лишени от добра защита са по-вредни за очите от по-светлите.
Затъмнението на стъклата може да бъде от много светло - 12%, до много тъмни - 95%.
Поляризираните стъкла ще донесат допълнителен комфорт, като намалят отразяването на светлината от хоризонталните повърхности.

Разгледайте някои от най-продаваните детски слънчеви очила и изберете подходящите за своето дете с 15 % отстъпка през месец юни.
NANO разработва линия слънчеви очила за деца Nano Sol от ултра леки материали за по-голям комфорт и 100 % защита от вредните UV лъчи.

 

 

В стремежа да предпазят най-чувствителните очи детските слънчеви очила JULBO са меки, гъвкави и здрави. Дизайнът на моделите е съобразен с възрастта на децата. 
Високото ниво на филтрация на използваните плаки гарантира защита на детското зрение.
 

Всеки чифт детски слънчеви очила Polaroid разполага с първокласни поляризирани лещи Polaroid UltraSight ™, за да се осигури перфектно зрение, висока защита и комфорт на детските очи,  като намалят отразяването на светлината от хоризонталните повърхности.

Детските слънчеви очила KWIAT са  изработени от висококачествени материали в красиви цветове и дизайни, ще се превърнат в любим аксесоар за вашите деца.
 
Детските слънчеви очила от серията Kool Kids ще предпазят очите на децата от вредното въздействие на UV лъчите.
Със своето разнообразие от цветове и модели ще се превърнат в част от детските игри и забавления.


Да не забравяме и децата, носещи диоптрични очила!
Ултравиолетовата защита е задължителна.
Интересна алтернатива са рамки с допълнителен магнитен клип, който има ефекта на слънчеви очила.
Друга възможност е на диоптричната рамка да се поставят постоянно затъмнени стъкла с корекция или фотосоларни стъкла, които реагират на UV светлината.
Ако от малка възраст децата научат да носят слънчеви очила и да се грижат за защитата на очите си, това може да се превърне в навика, който ще продължи през целия им живот.