Назад

Носталгия по модата от 90-те

Модата от 90-те години отново става популярна. Не е изненадващо, че едно десетилетие, известно със своите уникални стилове, готини филми и жизнена музикална сцена, се преоткрива в ерата на интернет. Подобно на модата и културата, стиловете на очилата от 90-те отново си проправят път в новите колекции на брандовете.

Актуалните форми – авиатор, кръгли или рамки с цветни акценти са повлияни именно от този период, а тогавашните инфлуенсъри – знаменитостите и модните икони са ги направили популярни носейки ги на събития, партита и концерти.   

Кой повлиява на модата от 90-те?

Модели, музиканти, филмови звезди, 90-те години направиха очилата основен аксесоар и част от отличителния стил на периода. 

Топ модели като Наоми Кембъл и Синди Крауфорд често са снимани със слънчеви очила или фронтменът на Nirvana Кърт Кобейн със своите плътни рамки. Овърсайз очилата бяха част от хип-хоп стила на голяма част от RNB дивите, а Брад Пит се погрижи този стил да остане популярен до края на десетилетието със своите големи очила в култовия филм „Боен клуб“.

Кръглите рамки бяха много популярни в този период, защото се носеха от знаменитости като Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Лени Кравитц и Джанет Джаксън.

Модните дизайнери също повлияха на тенденциите, като съчетаха моделите си с очилата и ги поставиха в светлината на прожекторите като основен аксесоар.

Ако носталгията по това култово десетилети е завладяла и вас, вижте основните стилове в очилата повлияни от този период и добавете нов аксесоар в арсенала си:

Овални/кръгли слънчеви очила:

Извънгабаритни форми:

Ярки цветове:

Вездесъща хавана:

Прозрачни рамки:

Вариации на авиатор: