Назад

Очила според формата на лицето

Търсите ли перфектните очила за вашето лице? Харесали сте няколко модела, но не сте сигурни, че ще ви подхождат.

Идваме на помощ с нашето кратко ръководство за избор на очила според формата на лицето. Независимо дали имате овално, квадратно или триъгълно лице, повярвайте в optika.bg има чифт очила, които са точно за вас.

Овалните лица са пропорционални с по-леко извита долна линия. Хората с тази хармонична форма лице имат привилегията да се радват на всяка модна тенденция, тъй като чертите им са универсални и ще изглеждат добре с почти всякакъв стил рамки. Освен на класическите форми, могат смело да заложат и на по-екстравагантни модели.        

 

Кръглите лица са обикновено правопропорционални на ширината и дължината. Горния и долния овал също са приблизително еднакво извити. Рамки в правоъгълен и класически стил, геометрични, многоъгълни форми, или удебелени в горната си част ще контрастират и ще добавят характер на меките черти. Задължително е да се избягват по-овалните и кръгли модели очила.

 

Квадратните лица се характеризират с широко чело и типична широка челюст. Ширината на лицето е приблизително равна на дължината. На този тип лице отлично пасват кръгли и овални форми. Такива модели балансират визията, омекотяват и структурират лицето. 

Правоъгълните лица съчетават характеристиките на квадратните и овалните лица. Издължени, но балансирани с изразени черти. Подхождат им почти всички стилове. Добре е да се избягват правоъгълните и квадратни форми, които биха изострили излъчването им.


 

Триъгълните лица, наричани още сърцевидни, се характеризират с по-широко чело, високи скули и тясна брадичка. Съветът ни е да се избягват рамки с акценти в горната си част, тъй като това дебалансира визията. Добре пасват класически правоъгълни, квадратни и овални очила. По-тънки, нежни рамки ще придадат ефирност и няма да натежат на фините черти в долната част.