Назад

Пътеводител в избора на мъжки диоптрични рамки

Когато дамите избират очила те винаги съобразяват рамката с формата на лицето си, цветовете и материалите с тена на кожата и цвета на косата си, следят модните тенденции и общо взето избират много внимателно, защото знаят, че очилата не са само необходимост, а стилен аксесоар, който околните забелязват веднага, защото е на лицето им.

Господата избират рамки, доста по-практично – търсят качество, комфорт и в повечето случаи универсални цвят и форма. Ето защо решихме да посветим тази статия на мъжките диоптрични рамки, да ви покажем разнообразие от варианти и да ви помогнем в избора.

Да започнем с материалите:

Ако търсите комфорт и лекота изберете рамки от титан.

 

 

 Ако предпочитате по плътни рамки изберете ацетат.

 

 

Ако сте спортен тип, тренирате често и стилът ви на обличане също е такъв изберете пластмасови, поликарбонатни или силиконови рамки.

 

 

Формата на рамката ще добави характер към вашата личност. Носенето на правилната рамка за очила показва не само лицето ви, но и вашия стил.  

Можете ли да си представите Хари Потър без неговите кръгли очила или Уди Алън без неговите емблематични правоъгълни, черни рамки?   

Ако при дамските рамки разнообразието е доста по-голямо, при мъжките основните форми са няколко:

Правоъгълни

 

 

Квадратни

 

 

Овални/кръгли

 

 

Авиатор или клубмастър

 

 

Да знаем, че предпочитате черно, но все пак да обърнем внимание и на цветовете.

Опитайте с неостаряващата класика - рамки в цвят хавана: 

 

 

Какво ще кажете за нещо зелено?

 

Или синьо?

 

 

Или още по-смело: 

 

Ето и кои са основните типове рамки – цяла, с корда или глазант.

 

 

 

Едно много хитро и удобно решение при диоптричните рамки са слънцезащитните клипове. Те превръщат диоптричните ви очила в слънчеви с едно движение.

 

 

 

Каквото и решение за цвят, форма и материал да вземете за новите си очила, не забравяйте че в най-голямата оптика в България можете да избирате от над 10 000 модела на 150 топ марки. Всички те са 100% оригинални и с всички придружаващи ги сертификати.

А през целия ноември ви очакват супер намаления с Black Friday Sale.