Назад

Михаела Бачева: „Пазете очилата и сърцата си чисти“

Горди и щастливи сме от феноменалния успех на нашия колега оптометрист Михаела Бачева, която стана победител в международния конкурс OptiStudent™ Awards.

Ето какво ни разказа накратко за себе си, оптометрията и конкурса Михаела.

Как определяш себе си с три думи?
- Определям се като любопитен и целенасочен авантюрист.

Как започва твоя ден?
-Стремя се да ставам рано. Сутрините отделям време за себе си, за да се настроя за предстоящата  интензивна част на деня предлагаща вълнуващи предизвикателства.

Кое е най-голямото предизвикателство, с което си се сблъсквала до момента?
- Най-голямото предизвикателство, което може да съществува е да превъзмогвам себе си. След всяка стъпка се откриват нови хоризонти за покоряване.

Какво обичаш да четеш?
- Обичам четива с фантастични сюжети, които обаче пресъздават реални житейски дилеми.

За какво мечтаеш?
- Мечтая никога да не спирам да мечтая.

Какво е оптометрията за теб?
-За мен оптометрията е поле от потенциални интересни възможности, чрез които мога да съчетая афинитета си към науката и шанса да внеса положителна промяна в живота на хората, които се нуждаят от подобна експертиза.

Каква щеше да е Михаела, ако не беше оптометрист?
-Ако не беше оптометрист, Михаела най-вероятно щеше да преследва реализация в сферата на природните науки.

Защо избра optika.bg?
-След няколко проведени интервюта спрях избора си върху Optika.bg, заради изключително положителното впечатление, което ми направиха тогава бъдещите/настоящите ми работодатели. Не мога да отрека, че и естетичния вид на работното помещение  беше едно от нещата, които ме привлякоха.

Какво е посланието ти към нашите клиенти?
- Да пазят очилата и сърцата си чисти.


Разкажи ни за конкурса OptiStudent Awards, който спечели.
OptiStudent Awards e международно състезание за студентски научен проект организиран от CooperVision. Финалното представяне се проведе в Будапеща на 16.09.2023.
Като част от събитието беше организирано посещение на фабриката за контактни лещи и запознаване с процеса на тяхната изработка от самото начало до крайния потребителски продукт.
Състезавах се срещу колеги оптометристи от Великобритания, Испания, Белгия, Германия, и Чехия. Интересно беше да се запозная с колеги от цяла Европа.
Разбира се, за мен е чест да бъда удостоена с отличието на победител, но открих още няколко важни неща по време на състезанието. Най- важните от които е, че си доказах, че съм способна да се справям с предизвикателствата с които се захващам. Освен това, си направих равносметка и взех решението да продължа образованието и развитието си в България.

Щастливи сме, че Михаела е част от optika.bg и реши да продължи развитието си в България. Желаем ѝ успех в бъдещите предизвикателства и оптометрията!