Назад

KWIAT - очила от памук

Възможно ли е очилата да бъдат изработени от памук? Отговорът е "да" и тази иновативна технология избира именно българска компания.

Историята на KWIAT е на повече от 30 години, очилата им са познати не само в България, а и в над 20 страни на 5 континента. Това, което характеризира продуктите с марка KWIAT е вникването във всеки детайл и безупречното качество, с което са известни слънчевите очила и диоптрични рамки на бранда.

Но защо избират памук? Защото според плашещи прогнози до 2050 година пластмасата в океаните ще тежи повече, отколкото всички риби. Време е за действия в името на природата. Ето защо от години насам компанията произвежда продуктите си от биоразградима пластмаса и ги опакова в рециклируеми опаковки.

А как става магията с памука? Това е дълъг процес, който започва от пречистването му, минава през добавянето на антибактериални вещества и накрая достига до антибактериален целулозен ацетатен лист, от който се правят слънчевите очила и диоптрични рамки.

Антибактериалният лист е голямо парче пластмаса, от която се изрязват отделните части на очилата.

Материала може да потисне или убие бактериите и дори вирусите върху него, притежава високоефективни, широкоспектърни, дългосрочни антибактериални свойства.

 

От години всички колекции на марката са изцяло направени от точно такава пластмаса - всеки един от моделите е направен от антибактериален лист произведен от памук.

Разгледайте огромното разнообразие от модели на KWIAT в optika.bg на място на пл. Славейков 11 или онлайн -  www.optika.bg/brands/kwiat и се възползвайте от специални отстъпки в Месец на KWIAT в optika.bg.