Назад

Ray-Ban® REVERSE - Никога не сте виждали нещо такова

В продължение на почти 90 години Ray-Ban® е лидер в иновациите. Всички помним бума от преди няколо години, който предизвика колаборацията им с Facebook и техните smart очила. Колекцията, която ще ви представим в настоящата статия обаче е нещо, което не сте виждали никога до сега!

Ray-Ban® се впуска в ново смело пътешествие създавайки революционнен дизайн, който може би е бъдещето на очилата – първите по рода си обратно извити лещи.
Колекцията Ray-Ban® Reverse се състои от 4 емблематични модела, така наречените икони – Aviator, Wayfarer, Caravan и Boyfrend. Основната идея тук е тези класики да бъдат преродени със съвременен, новаторски поглед. Два от моделите Aviator и Caravan са с минималистични метални рамки, докато Wayfarer и Boyfrend са в плътен ацетат.

   

Всичките 4 стила са създадени от устойчиви елементи като лещи на био основа и биоацетат, калъфите и кутиите на очилата също са изработени от рециклируеми материали.

Кои са ключовите моменти в тази колекция?

РЕВОЛЮЦИОНЕН ДИЗАЙН И УНИКАЛНА ЕСТЕТИКА

Благодарение на иновативната производствена технология и ноу-хауто на марката е станало възможно нещо невиждано до този момент – промяна във формата на лещата от изпъкнала към вдлъбната, като същевременно се е запазило емблематичното качество чрез класическата форма на рамката. Общият резултат е новаторски продукт, който отразява ценностите на Ray-Ban® със своя автентичен и иконичен дизайн в комбинация със смела иновация.


ЯСНО И ТОЧНО ЗРЕНИЕ

Тази уникална форма на лещата не е за сметка на качеството. Благодарение на иновативния дигитален, инженерен процес лещите са проектирани така, че да постигнат перфектна хармония между предната и задната повърхност, както и най-висок стандарт на оптично зрение.
Не само стъклата, а и рамката също е създадена с помощта на дигитален софтуер и има всички необходими ергономични параметри за осигуряване на комфорт през целия ден.


ОБРАБОТКА ПРОТИВ ОТБЛЯСЪЦИ

Колекцията Reverse се предлага със специална обработка против отблясъци. Тук е използвана още една революцонна технология, с която Ray-Ban® надскача себе си и доставя върховно визуално изживяване на потребителите си. В лещите е добавена специална антирефлексна обработа, с подкрепата на SHAMIR™, която премахва отраженията с до 70% при специфични дължини на вълните, към които окото е най-чувствително.


УНИВЕРСАЛНО ПРИЛЯГАНЕ НА ВСЯКО ЛИЦЕ

Вдлъбнатата форма на лещата, позволява ергономично универсално прилягане независимо от раса, пол или форма на лицето. Неповторимият дизайн е удобен за всяка форма на лицето, тъй като нежно следва извивката на скулите.


УСТОЙЧИВИ МАТЕРИАЛИ

Иновациите трябва да бъдат всеобхватни, поради което изборът на материали е също толкова важен, колкото и дизайнът. Използвайки устойчиви материали Ray-Ban®  минимизира въздействието на производството си върху околната среда. Колекцията Ray-Ban® Reverse включва био-найлонови лещи с 41% съдържание на био-базиран въглерод и рамка от био-ацетат с 67% съдържание на био-базиран въглерод.


И така, ако сте заклет фен на марката и нейните иконични модели, ако сте трендсетъри и обичате винаги да сте първи с новите и иновативни продукти, ако сте запалени по новите технологии и екологичното производство, ако търсите перфектно прилягане и визуален комфорт и разбира се модерна визия колекция Reverse е за вас!

    

 

Можете да я разгледате на място на пл. Славейков 11, както и онлайн тук.